ENEN
Све категорије

industrija Вести

Ти си овде : Почетна> Вести > industrija Вести

Шта је волфрам карбид?

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 38

Теоретски садржај угљеника волфрам карбида је 6.128% (атомски 50%). Када је садржај угљеника волфрам карбида већи од теоретског садржаја угљеника, слободни угљеник (ВЦ+Ц) се појављује у волфрам карбиду, а присуство слободног угљеника чини околну карбонизацију током синтеровања. Зрна волфрама расту, што резултира неуједначеним зрнцима цементираног карбида; волфрам карбид генерално захтева високо сложени угљеник (≥6.07%) без угљеника (≤0.05%), а укупан угљеник зависи од процеса производње и опсега примене цементног карбида.

Слике КСНУМКС

Захтеви цементног карбида на величину честица волфрам карбида ВЦ, према цементном карбиду за различите намене, користе различите величине честица волфрам карбида; алати за сечење од цементног карбида, као што је В-ЦУТ нож са резним ивицама, итд., завршна легура је направљена од ултра финог фино зрнастог волфрамовог карбида; средње зрнасти волфрам карбид се користи за грубу обраду легура; средње крупнозрни волфрам карбид се користи као сировина за гравитационо сечење и легуре за сечење тешких оптерећења.

Крупнозрнасти волфрам карбид се користи за рударске алате са високом тврдоћом стена и великим ударним оптерећењем; средње зрнасти волфрам карбид се користи као сировина за делове отпорне на хабање када стена има мали удар и мало ударно оптерећење; када се истакне његова отпорност на хабање, отпорност на компресију и завршна обрада површине, као сировина се користи ултра-фин субфини фини и средњезрнасти волфрам карбид; алати отпорни на ударце углавном се израђују од волфрам карбида средњег и крупног зрна.

Складиштење: Чувати у хладном и сувом складишту. Током транспорта, контејнер за паковање треба да буде нетакнут и заштићен од кише и сунчеве светлости.

Паковање, складиштење и транспорт: Производ се пакује у гвоздене бачве (пластичне бурад) обложене полиетиленским пластичним кесама, а нето тежина сваке кесе не би требало да прелази 50 кг. Речи „отпоран на влагу“ и „нагоре“ треба да буду истакнуте на бубњу за спољно паковање. Производ треба чувати у хладном и сувом складишту. Током транспорта, обратите пажњу на амбалажни контејнер у добром стању и спречите излагање киши и сунчевој светлости.

Употреба:
1. Широко се користи као алати за окретање за сечење велике брзине, конструкцијски материјали пећи, компоненте млазног мотора, металкерамички материјали, отпорни грејни елементи итд.
2. Користи се за производњу алата за сечење, делова отпорних на хабање, лонаца за топљење метала као што су бакар, кобалт и бизмут и полупроводничких филмова отпорних на хабање.
3. Користи се као супер тврди материјал за алат и материјал отпоран на хабање. Може да формира чврсте растворе са много карбида. ВЦ-ТиЦ-Цо карбидни алати су широко коришћени. Такође се може користити као модификовани адитив за карбиде тројног система НбЦ-Ц и ТаЦ-Ц, који не само да могу да смање температуру синтеровања, већ и одржавају одличне особине, а могу се користити и као ваздухопловни материјали.
4. Прах волфрам карбида (ВЦ[9]) се синтетише коришћењем анхидрида волфрама (ВО3) и графита на високој температури од 1400-1600℃ у редукционој атмосфери. Густи керамички производи се могу добити синтеровањем врућим пресовањем или синтеровањем врућим изостатским пресовањем.

Вруће категорије