ENEN
Све категорије

industrija Вести

Ти си овде : Почетна> Вести > industrija Вести

Шта је гушење у нафтним и гасним операцијама?

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитови : 120

Слике КСНУМКС

Већина постројења за производњу нафте и гаса користи уређај познат као пригушница за контролу протока течности произведених из бунара. Типично, опрема као што су грејачи водова и сепаратори бунара садрже пригушницу. Има мали отвор који се зове чоке пасуљ, који помаже да се смањи притисак док течност протиче кроз њега. Пригушница је дизајнирана да поднесе ерозивну услугу у облику честица песка у течностима. Читајте даље да бисте сазнали више о пригушници, њеним деловима и типовима.

Шта је пригушни вентил?
Пригушни вентил у грејачу нафтног поља, сепаратору за бушотине и другој опреми за нафту и гас је сличан позитивном пригушници. Замењује склоп поклопца мотора и долази са склопом чепа и подесивим дижем стаблом који се налази у зрну. Ово омогућава оператеру да прилагоди притисак и проток према захтевима процеса. Подесиви пригушни вентили обично долазе са ручним или аутоматским рукохватом вентила и чешћи су због своје флексибилности.

Величина пасуља у пригушном вентилу
Направљен од челика или других издржљивих материјала, чоке пасуљ је заменљиви пасуљ или уметак, израђен прецизног пречника. Долази у различитим величинама и формира пригушницу кроз коју пролазе течности.

Врсте пригушних вентила
Пригушивач игле и седишта

Ово је најједноставнија варијација позитивног пригушивача, који се састоји од утикача у облику конуса који се налази у зрну. Долази са стаблом и ручним точком који се диже.

Пригушивач са утикачем и кавезом
Ово обично користи утикач као контролну компоненту за пригушивање протока течности у унутрашњем пречнику кавеза. Прикључци у кавезу су распоређени на начин који резултира најприкладнијом комбинацијом протока и контролног капацитета за различите намене.

Вруће категорије